Koffie om te delen?

‘(H)eerlijke koffie om te delen!’, dat is de slogan van het Huis Zarfath.
Maar met wie delen we eigenlijk onze koffie?

We delen met de koffieboeren…
De koffie die wij verkopen is afkomstig van boeren die daarvoor een eerlijke prijs  ontvangen. Door die eerlijke prijs kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Bovendien zijn ze daardoor in staat hun bedrijven te blijven runnen. En ze kunnen hun kinderen laten leren, zodat die een toekomst met perspectief tegemoet gaan.
Een eerlijke prijs is een hogere prijs dan de marktprijs. Dat heeft tot gevolg dat wij minder winst maken omdat we daarmee bijdragen aan het welzijn van de boeren, hun gezinnen, hun werknemers en hun omgeving.

We delen met slaven…
Helaas is er in veel ontwikkelingslanden nog altijd sprake van veel onrecht. Zo komt er in meerdere landen slavernij voor. Wereldwijd leven 46.000.000 mensen in slavernij. Bovendien worden veel vrouwen en kinderen dagelijks het slachtoffer van seksueel misbruik. We noemen een paar voorbeelden:
-In India, Cambodja, Thailand en op de Filipijnen worden veel kinderen gedwongen om in de prostitutie te werken.
-In bepaalde wijken van de Midden-Amerikaanse stad Guatemala City krijgt één op de vier meisjes te maken met seksueel misbruik, zoals verkrachting. Eén van van die meisjes is Griselda. Haar aangrijpende verhaal leest u hier.
De kans dat de daders van seksueel misbruik worden opgepakt is minimaal. Dat komt doordat de prioriteiten van Justitie in de betreffende landen vaak elders liggen en dat de rechtssystemen corrupt zijn.
International Justice Mission (IJM) heeft zich tot doel gesteld een eind te maken aan de hedendaagse slavernij en het seksueel misbruik van kinderen.  Wij helpen hen daarbij door een deel van de opbrengst van de door ons verkochte koffie aan deze stichting te doneren.

En we delen met onze klanten…
We delen dus met boeren door hen een eerlijke prijs te betalen.
We delen met IJM om eind te maken aan slavernij en kinderprostitutie.
Vraagt u zich wellicht af of u daarvoor de rekening betaalt omdat wij een extra hoge prijs voor onze koffie vragen?
We verzekeren u dat dit niet het geval is. We hebben er namelijk heel bewust voor gekozen om onze winstmarge laag te houden. Daardoor betaalt u geen cent teveel.
Onze (h)eerlijke koffie delen we dus ook met u!