Café de Guatemala

Informatie over Café de Guatemala van Het Huis Zarfath
De arabica koffiebonen die de basis vormen van Café de Guatemala worden met veel zorg geteeld op vulkanische bodem, op een hoogte die ligt tussen de 1.200 en 1.450 meter.

Koffie uit Antigua
De koffiebonen komen uit de omgeving van Antigua, een oude stad die in 1773 is verwoest door een aardbeving. Nabij de ruïnes van deze stad bevinden zich drie vulkanen. Op de hellingen van deze vulkanen zijn plantages aangelegd. De
aromatische koffiebonen hebben een notenachtige intense smaak.

Werkgelegenheid
De koffiebessen worden met de hand geplukt door lokale arbeiders. De teelt zorgt daarmee voor de nodige werkgelegenheid in de regio. De boeren zorgen voor de huisvesting van de arbeiders en hun familie.
Nadat de bessen zijn geoogst worden deze ontdaan van het vruchtvlees, we noemen dit ook wel fermenteren. De groene koffiebonen die over
blijven droogt men in de zon en verpakt men vervolgens in jute zakken.

Eerlijke prijs en goede koffiebonen
Zoals in meerdere Midden-Amerikaanse landen het geval is, brengen ook de koffieboeren uit de regio Antigua hun oogst naar de coöperatie. Ze ontvangen daar een eerlijke prijs. De coöperatie komt op voor de belangen van de boeren en controleert de kwaliteit van de bonen.
Tevens controleert men op eventuele ziekte(n) en schimmels. Dat laatste doet men omdat de boeren geen gebruik maken van (chemische) bestrijdingsmiddelen. Nadat de coöperatie heeft vastgesteld dat aan kwaliteitseisen is voldaan worden de jute zaken met de groene arabica koffiebonen wereldwijd verhandeld.

Aanbevolen voor:
americano, espresso, ristretto, lungo, latte en cappuccino.

Overige details:
Oogstperiode: december t/m april
Gebied: Antigua
Hoogte: 1200 – 1450 meter
Branding: medium

Café de Guatemala is leverbaar in:
snelfiltermaling, grove maling en koffiebonen.
De standaardverpakking is 250 gram.
(Grotere verpakkingen zijn op aanvraag leverbaar;
voor contactgegevens -klik hier-).

Café de Guatemala bestellen? Bezoek daarvoor onze koffiewinkel.