Café de Mexico

Informatie over Café de Mexico van Het Huis Zarfath
De Mexicaanse koffieplantages, waar de Arabica koffiebessen voor Café de Mexico worden verbouwd, bevinden zich in de regio Chiapas. Deze regio ligt in het zuiden van Mexico, nabij de buurlanden Guatemala en Belize.

Regio Chiapas – een regio met smaak!
In Chiapas komen meerdere vulkanen voor, waarvan een aantal nog actief is. De grond op en rond vulkanen is vaak zeer vruchtbaar. Dat komt door de gestolde lava en de neergevallen as. Daarin zitten bestanddelen die het groeiproces van planten positief beïnvloeden. Hierdoor ontwikkelen koffiebessen (en de daarin aanwezige koffiebonen) een geheel eigen, unieke smaak. Door geen gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen komt die unieke smaak volop tot zijn recht.

Werkgelegenheid
Voor het plukken en de verwerking van de koffiebessen maken de boeren gebruik van arbeiders uit de regio. Zij worden gehuisvest aan de rand van de plantages. Nadat de bessen zijn geoogst worden deze ontdaan van het vruchtvlees, waarna er groene koffiebonen overblijven. Deze worden in jute zakken gedaan en naar de plaatselijke coöperatie gebracht.

Kwaliteit en eerlijke prijs
De boeren ontvangen van de coöperatie een eerlijke prijs. De coöperatie ziet er op toe dat de bonen een goede kwaliteit hebben. Zo controleert men o.a. op ziekten en schimmels. Alleen als de koffie voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen worden de groene bonen wereldwijd verkocht.

100% Arabica slow roast koffie met een unieke smaak
Café de Mexico is een heerlijk koffie gemaakt van 100% Arabica koffiebonen afkomstig van de beste plantage uit de regio Chiapas. In Nederland worden de bonen gebrand volgens de slow roast methode. De smaak van deze unieke koffie valt het best te omschrijven als:
krachtig en zacht met een fruitig notenaroma en een chocolademelk-achtige afdronk.

Aanbevolen voor:
americano, espresso, ristretto, lungo, latte en cappuccino.

Overige details:
Oogstperiode: December-Maart
Gebied: Chiapas
Hoogte: 1000-1400 meter
Branding: Medium

Café de Mexico is leverbaar in:
-Snelfiltermaling
-Grove maling
-Koffiebonen.
De standaardverpakking is 250 gram.
(Grotere verpakkingen zijn op aanvraag leverbaar)

Café de Mexico bestellen?
Bezoek onze koffiewinkel.