Modern of Slow Roast koffie?

Steeds meer mensen willen koffie tegen een zo laag mogelijke prijs. Daar hebben veel koffiebranders op ingespeeld. Zij zijn op een moderne, efficiënte manier koffie gaan branden.

De moderne manier van branden
In Nederland zijn vele soorten koffie te koop. Veel van die koffie is gemaakt van koffiebonen die op moderne wijze zijn gebrand. Maar wat houdt dat moderne branden precies in?
Het moderne branden is een proces waarbij men in heel korte tijd heel veel bonen kan branden. Dat doet men door de bonen met hele hete lucht te verwarmen. Het grote voordeel van dit moderne branden is dat het een (relatief) goedkope manier van werken is.

Slow roast
Een andere, meer ambachtelijke manier van branden is het zogenaamde roosteren. Dit is een ‘vertraagde vorm’ van branden en wordt daarom ook wel ‘slow roast’ genoemd. Het grote voordeel van dit langzame proces is dat de verschillende smaken in de koffiebonen meer tijd krijgen om vrij te komen.  Daardoor krijgt de koffie een rijkere en unieke smaak.