Proefpiet : ‘Dit is écht lekkere koffie’

Op vrijdag 24 november 2017 was Het Huis Zarfath present op de ‘Winter is Coming Fair’ in Groningen. Aangezien 5 december met rasse schreden nadert, hadden we een aantal van onze pakjes Café de Mexico in een feestelijke Stoomboot verpakking gehuld.


De meningen van de bezoekers…
Voor bezoekers die er trek in hadden, stond onze Mexicaanse koffie klaar. Veel mensen hebben ervan geproefd en bijna iedereen was zeer te spreken over de smaak. Daar waren en zijn we uiteraard zeer blij mee.

Sint op bezoek…
Wat wij niet hadden verwacht, was dat Sinterklaas met zijn kleurrijke gevolg ook een bezoekje bracht aan de ‘Winter is Coming Fair’. Toen we hem een bekertje koffie aanboden, vertelde hij dat hij niet meer zo in is voor koffie. ‘De leeftijd begint ietwat mee en de maag op te spelen, als ik koffie drink. Maar de Proefpiet is een echte koffieleut. Die lust altijd wel koffie’.

Het oordeel van de Proefpiet…
Vandaar dat we de Proefpiet een bekertje Mexicaanse Stoombootkoffie voorschotelden. Als koffieverkoper ben je dan best wel benieuwd wat voor oordeel zo’n Pieterman over je koffie velt.  Nadat hij een paar slokjes genomen had kon hij alleen nog maar uitbrengen: ‘Maar dit is lekkere koffie, dit is écht lekkere koffie!’ Waarna hij helemaal opging in de koffie.

Tweede ronde…
Inmiddels was Sint en de rest van zijn gezelschap weer verder gegaan. De Proefpiet bleef echter bij onze kraam staan. Hij nipte nogmaals en merkte wederom op: ‘Dit is écht lekkere koffie’. Toen de bodem van het bekertje in zicht kwam, hebben we hem snel nog een tweede bekertje Café de Mexico aangeboden. Dat nam hij gretig aan.

Piets eindoordeel…
Terwijl Sint inmiddels al zo’n 6 of 7 kramen verderop was, bleef de Proefpiet maar genieten van zijn Mexicaanse koffie-avontuur. Nadat hij zijn laatste slokje had weggewerkt, bedankte hij ons hartelijk, overlaadde hij ons met flink wat snoepgoed en herhaalde wederom de woorden: ‘Dit is écht lekkere koffie’.

Mexicaanse Stoomboot koffie – iets voor u?
We voelden ons zeer vereerd en kijken er nu al naar uit wat wij de komende dagen voor lekkers in onze schoenen zullen aantreffen…… En oh ja, mocht ú trek hebben in Mexicaanse Stoomboot koffie, laat het ons dan even weten. We verpakken onze Café de Mexico dan in een stoombootpakketje en sturen dat graag naar u toe*.


*u betaalt hiervoor een bedrag van € 8,95 incl. verzendkosten.

(NB: woont u in de omgeving van Zwiggelte/Westerbork dan hanteren wij een lager tarief omdat we daar de pakketjes zelf bezorgen).